Senior Financieel Medewerker – Utrecht

Finance Utrecht

Leid jij financiële mutaties in goede banen en ben je tegelijk die inspirerende sparringpartner voor je collega’s?   

Solliciteren
Lees verder

Organisatie

Voor deze regionale, overkoepelende organisatie voor (overheids)partners, met als corebusiness veiligheid, vervul jij een veelzijdige taak. Als senior financieel-administratief medewerker voer je diverse operationele taken uit, maar tegelijk ben je klankbord én een inspirerende sparringpartner voor het afdelingshoofd en je naaste collega’s van de afdeling Financiën. Met jouw kennis en expertise ondersteun je hen bij het oplossen van werkinhoudelijke vraagstukken. In die rol vorm jij een belangrijke meerwaarde om financiële processen duidelijk vast te leggen en deze samen met je collega’s te optimaliseren en zo de efficiency van de afdeling te helpen verbeteren. Uitdagend? Dan maken we graag kennis met jou voor de functie van   

Functie

JOUW TAKEN ALS SENIOR FINANCIEEL-ADMINISTRATIEF MEDEWERKER

 • Het organiseren en bewaken van de administratie van a tot z valt onder jouw directe verantwoordelijkheid.
 • Met jouw expertise en senioriteit sta jij je mannetje (of vrouwtje) als volwaardig sparringpartner van het afdelingshoofd.
 • Je coördineert de werkzaamheden van de afdeling voor de interimcontrole en jaarrekening. Hiervoor werk je nauw samen met de controllers en Planning & Control.
 • Je overziet de financiële processen en desgevraagd kom je met adviezen om deze te optimaliseren. Je doet dit ook op eigen initiatief, waarbij je mogelijkheden tot verbetering weet te vertalen naar concrete oplossingen.
 • Operationeel ben je verantwoordelijk voor een goede aansluiting van sub-administraties (crediteuren, debiteuren, salarissen, activa) in het financiële systeem en voor het beheer van de kostenstructuur.
 • Je stelt financiële analyses en managementrapportages op, naast de boekhoudkundige invoer- en controlewerkzaamheden. Daarnaast verzorg je de aangiften btw en Iv3 (voor gemeenten en gemeenschappelijke regelingen).
 • Een andere belangrijke taak is de beoordeling en naleving van de Werkkostenregeling (WKR).

Je gaat werken voor een grote organisatie in Utrecht, waarbij veel partijen zijn aangesloten die allemaal te maken hebben met het creëren en waarborgen van veiligheid. Het werk van deze organisatie heeft grote impact op de veiligheid van circa 1,4 miljoen inwoners, verdeeld over 26 gemeenten. Omdat veiligheid een rode draad vormt binnen onze hele samenleving, is geen dag hetzelfde. Het levert een bijzondere werkcultuur op, gedragen door betrokken medewerkers en bestuurders.   

Als senior financieel-administratief medewerker draag je niet alleen bij aan een sluitende financiële administratie, je wordt ook uitgedaagd om processen en daarmee de efficiency van de organisatie te helpen verbeteren. Jouw rol van sparringpartner voor je directe collega’s en leidinggevenden, is daarom minstens zo belangrijk als de operationele taken die je uitvoert. Hierbij kun je rekenen op een hecht team van gemotiveerde mensen.

Wat heb je nodig?

JOUW PROFIEL VAN SENIOR FINANCIEEL-ADMINISTRATIEF MEDEWERKER

 • Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van financiële administratie.
 • Als werkervaring neem je minimaal drie jaar in een vergelijkbare relevante functie mee, bij voorkeur binnen een overheidsorganisatie.
 • Initiatief nemen is voor jou vanzelfsprekend.
 • Je denkt in oplossingen en weet mensen daarvan te overtuigen en hen tegelijk te verbinden.
 • Gedachten, ideeën en meningen weet je helder te verwoorden in woord en geschrift en je communiceert gemakkelijk op verschillende niveaus binnen een organisatie.
 • Je voelt je beter thuis in de rol van actieve sparringpartner dan in een werkverhouding van: ‘u vraagt, wij draaien.’ 

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende baan in een grote, regionaal opererende overheidsorganisatie, met veel afwisseling en dynamiek.
 • Salaris van €3500,- tot €5000,- op basis van 36 uur (fulltime)
 • Naast je 8% vakantiegeld een jaarlijkse bonus van 10%
 • 187,2 verlofuren op basis van fulltime.
 • Een vrij te besteden Individueel Keuze Budget (IKB) van 18,63% van het jaarsalaris, bijvoorbeeld voor extra verlofuren of het deelnemen aan een opleiding.
 • Pensioenopbouw bij het ABP, waarbij 2/3 van de premie werkgeversdeel is.
 • Mogelijkheid tot deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering bij IZA, Menzis of CZ.
 • Veel vrijheid van locatiekeuze en werktijden, aan een plek met goede wifi heb je voldoende. Ideaal om werk en privé flexibel te combineren!  

Interesse?

Druk dan de onderstaande knop en solliciteer direct!

Solliciteren

Of solliciteer rechtstreeks:

DE FUNCTIE VAN SENIOR FINANCIEEL-ADMINISTRATIEF MEDEWERKER JOU OP HET LIJF GESCHREVEN?

Neem gerust contact op via:

Mail: christiaan@hollandtalentgroup.com

Tel: 06-14589196

Voor meer vacatures ga je naar www.hollandtalentgroup.com

Holland Talent Group

Finance raakt aan alle strategische bedrijfsprocessen en vormt zo de basis voor continuïteit in uw zakelijke successen. De eigenaren hebben zelf hun sporen verdiend als financial executives, wat ze uitstekende gesprekspartners maakt bij de intakegesprekken met zowel kandidaten als opdrachtgevers.

Bovendien zijn ze zelf ondernemer, waardoor ze goed aanvoelen waar het u écht om gaat bij de werving van een nieuwe kracht. Lees meer ▾

Het maakt Holland Talent Group de betere partner voor het betrekken van nieuwe financiële krachten, van (Salaris)Administrateurs en Assistent Controllers tot Senior Controllers en Financieel Directeuren. De beste man of vrouw voor de job en een naadloze match met je bedrijf en team.

Wie eenmaal zaken doet met Holland Talent Group, weet dat het daar niet ophoudt. Onze actuele database is naast Finance ingericht op de werkterreinen Commercie, HR, Operations en ICT. Met zicht op de uitdagingen binnen je bedrijf, vervullen wij voor je ook andere sleutelposities in een handomdraai. Laat dat succes dus nu maar komen.

Aarzel niet om rechtstreeks contact op te nemen met Bart Maas 06-51223960, Sjaak Oudshoorn 06-34776693 of Radbout Rodermond 06-29008241.

Meer over ons

Andere vacatures