Financial Controller – Hoofddorp

Organisatie

Onze opdrachtgever gevestigd in Hoofddorp is een producent en leverancier van hoogwaardige en hoge kwaliteit gereedschappen. De producten worden in eigen fabriek ontwikkelt en gemaakt. Voor dit mooie bedrijf zijn wij op zoek naar een


Financial Controller


“met business control en MT Lid”

Functie

In deze nieuw op te zetten rol lever je informatie, rapporten en analyses om het bedrijf te helpen begeleiden en te sturen in de goede richting. Denk daarbij aan de coördinatie en opstellen van Budget en Forecast voor sales, cost of sales, productieresultaat, kosten, werkkapitaal en het verzorgen van de bijbehorende analyses en rapportages. Zoals de maandelijkse analyses van verkoop- en kostentrends, de productie van winstgevendheidsberekeningen, deelname aan het budgetteringsproces en het uitvoeren van verschillende rapportagetaken. Je bent verantwoordelijk voor de Maand- en jaarafsluiting. Ook ben je verantwoordelijk voor het opstellen en doorrekenen van scenario’s en het analyseren van de kritieke prestatie-indicatoren met de diverse verantwoordelijken. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het onderhoud en ontwikkeling van financiële managementinformatiesystemen en voor het planning & analysis proces. Voorbereiden van de accountantscontrole, het opstellen van meerjarenplannen en het schrijven van businesscases voor directie Jouw rol is cruciaal, je bent het zogenaamde spin in het web, die nauw samen werkt met het management team.

Functie-eisen

Je vindt het leuk om deze nieuwe functie binnen het bedrijf op de kaart te zetten. Je bent een ervaren expert in financiële systemen en tools en staat te popelen om rapportage- en planningssystemen efficiënter te maken. Je bent oprecht geïnteresseerd in zowel de externe als de interne boekhouding, je werkt oplossingsgericht en je kunt je taken ook in de drukte goed uitvoeren. Als analytisch, proactief en samenwerkend persoon vind je de relevante informatie en causale verbanden achter de cijfers op het gebied van business en winstgevendheid. Je kunt de informatie helder en begrijpelijk presenteren. Je communiceert vlot en jouw opleiding is Bachelor en/of Master of Finance.

Aanbod

In deze taak heb je een echte impact op het succes en de ontwikkeling van het bedrijf en krijg je een uitstekende kans voor je eigen professionele ontwikkeling. Daarnaast is er een comfortabele werkomgeving met secundaire arbeidsvoorwaarden en professionele en stimulerende collega’s. Onze opdrachtgever is centraal gelegen en uitstekend te bereiken. Het betreft een fulltime functie, maar 32 uur is ook bespreekbaar.

Inlichtingen

De Holland Talent Group is een arbeidsbemiddelaar met een stevige focus op Finance. Door onze jarenlange ervaring en inmiddels brede klanten-en kandidatenkring zijn wij DE partner voor het Nederlandse bedrijfsleven. Solliciteren naar de functie van Financial Controller kan eenvoudig door je CV te mailen naar richard@hollandtalentgroup.com. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Richard Ruwaard, Consultant, Holland Talent Group, Morssingel 11, 2312 AZ Leiden. Telefoon 071-3030035. Voor alle overige vacatures van de Holland Talent Group ga je naar www.hollandtalentgroup.com.