Teamleider Financial Control – Rotterdam

Organisatie

Als je levenslust van een kind, het allerbelangrijkste vindt!’

De mens en maatschappij, vraagt nogal wat van kinderen, jeugd en jongvolwassenen. De lat wordt al gauw hoog gelegd. Een basisvertrouwen in eigen kunnen, wordt vaak gevoelsmatig op een weegschaal gelegd. Zo kunnen kinderen die toch al wat meer moeite hebben zich staande te houden, extra zorg nodig hebben. De organisatie, waar jij een warm hart van kunt krijgen, omdat zij groot zijn, en groots zijn, in het leveren van ondersteuning aan kinderen en ouders, in deze specifieke zorg- en hulpvragen, is op zoek naar een:

Manager Control (32-36 uur)

De organisatie, waar jij deze uitdagende functie kunt vervullen, biedt passend aanbod in een combinatie van zorg- en onderwijs aan die kinderen, jeugd en jong volwassenen, die dit zo hard nodig hebben en ook volledig recht op hebben. Ieder kind en mens is tenslotte uniek en heeft recht op kansen.

Jij hebt daarentegen ook recht op kansen, grijp deze dus met beide handen vast, want als je mag werken voor deze organisatie, heb je niet alleen een hele mooie baan in Finance, maar ben je ook maatschappelijk betrokken. Deze organisatie verleent diensten aan maar liefst 220 gemeentes in Nederland. Met 2700 FTE wordt hier hard voor nauwkeurigheid in Finance gezorgd.

Functie

Sinds 2015 heeft de landelijke transitie ervoor gezorgd, dat Gemeenten verantwoordelijk zijn geworden voor onder andere de jeugdzorg.

Daardoor zijn een aantal organisaties in zorg, onderwijs, en opvoedkunde gefuseerd. De organisatie waar jij een prachtige en belangrijke rol kunt vervullen, heeft deze drie kernen onder haar vleugels. In de praktijk wordt er door deze organisatie voor 5000 cliënten en 2500 leerlingen zorggedragen.

‘Geen zorgen, jij gaat niet voor- maar achter deze zorg de grote getallen opvoeden.’

En reken maar, dat dit belangrijk is! We nemen je (nog) even aan de hand mee, wat er van jou verwacht wordt:

o Deze organisatie heeft een manager nodig. Er is een centralisatie in gang gezet waarin jij diverse omvormingsprocessen weet aan te sturen. Er zijn negen afdelingen, Finance en control, in Den Haag en Rotterdam, die gecentraliseerd worden als één Reporting Centre. Hier worden alle financiële- en niet financiële informatiestromen samengevoegd. Finance en Control is hierin de drijvende kracht. Als Manager, heb jij de uitdagende taak, dit op rolletjes te laten verlopen.

o Dit transitieplan is inmiddels opgesteld en wordt uitgerold, daar kun jij een aansturende rol in uitoefenen.

o Alle borging processen, die hierbij komen kijken, hebben een positieve instelling en doorzettingsvermogen nodig. Jij bent zo’n volhouder en weet mensen daarin positief te motiveren.

o Je durft! Veranderingen in processen doorvoeren, vraagt om lef en buiten de kaders durven kijken en handelen. Een helicopterview is noodzakelijk, waarbij je beslissingen neemt, die niet altijd gedeeld worden. Toch zet jij door, want je weet dat dit de organisatie en dus de medewerkers ten goede komt.

o Je werkt samen en bent overschrijdend in deze processen van veranderingen, met collega’s van andere afdelingen, zoals onder andere: huisvesting, inkoop, verkoop, zorgadministratie.

o Je mag best gezond rebels zijn, want als je je keurig aan alle vastgelegde budgetten houdt, dan komt er geen beweging. Jij wil juist beweging, dus mag je dat ook doen en verwachten!

o Je stuurt als Manager een team aan, van vier medewerkers als Financial Controllers en vijf medewerkers die als Financial Reporting hub, taken waarmaken.

o Je rapporteert aan de manager Finance en Control.

o Je gaat ervoor zorgen, dat de maandafsluitingen en de jaarrekening trajecten een impuls krijgen, zowel inhoudelijk, als procesmatig.

o Hetzelfde geldt voor de rapportages over subsidies, projecten, investeringen, onderhoud en liquiditeiten.

o Betrokkenheid met de organisatie en doelgroepen, is erg belangrijk, niet alleen voor je eigen plezier en motivatie, maar zeker ook om de materie en complexe dossiers, achter de cijfers, te begrijpen.

Functie-eisen

Een serieuze baan, waar je echt voor wil gaan!

Het is duidelijk te lezen, dat het takenpakket veel verantwoordelijkheden omvat. Er komen procesmatige veranderingen aan. Daar is kennis en kracht voor nodig. Helemaal geen probleem, want jij hebt misschien wel eerder met dit bijltje gehakt. Bij deze fantastische organisatie, vragen ze wel een aantal benodigde kerneigenschappen, die je gewoon nodig hebt. We noemen ze even op:

• Energieeeee!!!!

• Je geeft niet op!

• Prioriteiten scheiden van niet noemenswaardige feiten.

• Een kei in samenwerken. Tegenstrijdige belangen, of meningen, positief benaderen en er samen uitkomen. De visie van deze organisatie zet je altijd centraal!

• De verbindende factor zijn en willen zijn.

• Kritisch zijn, (geen azijn, je weet wel)

• Analyseren, organiseren, wat moet je nog leren? Niets toch? Kom maar op!

• Je hebt bij voorkeur een academische opleiding afgerond, of tenminste, op HBO- plus niveau, in een bedrijfseconomische of financiële richting. Daarnaast heb je 3-5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.

Aanbod


• Samenwerken is zo belangrijk! Hier kom je in een gespreid bedje, want daar gaan ze allemaal voor. De sfeer is fijn en men weet welke maatschappelijke belangen deze werkgever biedt aan jeugd, kinderen en ouders. Daarin te mogen bijdragen, dat is toch onwijs mooi?!

• Deze functie is een walhalla voor Finance- experts. Een hele grote kans en uitdaging om nog verder te groeien. Zowel op het gebied van centralisatie als decentralisatie levert het behoorlijke uitdagingen op.

• Al het begin is nog met open blik, daarom krijg je eerst een tijdelijk contract. Geen probleem want deze wordt omgezet naar vast natuurlijk, als ze eenmaal weten wie jij bent en wat je kunt!

• De Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn hier echt supergoed!


 Een Eindejaarsuitkering van 8,3%

 Pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn

 Korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt

 Een fietsplan

 Een bijdrage van de werkgever t.b.v. je zorgverzekering

 Een laptop en telefoon

 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week

• Het lange rijtje aan taken wordt ruimschoots beloond, je krijgt een Salaris, vanuit de CAO Jeugdzorg, de functie is ingedeeld in schaal 13. Het salaris bedraagt maximaal € 6.972 bruto per maand bij een fulltime (36 uur per week) dienstverband.

Inlichtingen

Mooi, dan laten we nu je hand los, en mag je naar ons toe komen rennen!

Mail je CV naar joost@hollandtalentgroup.com.

We hopen je snel voor te kunnen stellen bij deze top werkgever!

De Holland Talent Group is een arbeidsbemiddelaar met een stevige focus op Finance. Wij zijn al 25 jaar actief op de arbeidsmarkt en hebben een krachtig netwerk opgebouwd, zowel in het bedrijfsleven als bij kandidaten. Gezien onze achtergrond en ervaring zijn wij DE partner voor klant en kandidaat!Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Joost van der Kaa, Holland Talent Group, Morssingel 11, 2312 AZ Leiden. Telefoon 071-3030035. Voor alle overige vacatures van de Holland Talent Group ga je naar www.hollandtalentgroup.com.