Financial Controller – Regio Heerenveen

Organisatie

Onze opdrachtgever is een MKB bedrijf die haar hoofdvestiging in het westen van het land heeft en in het land meerdere vestigingen heeft. Het betreft een productiebedrijf dat zich een goede positie heeft verworven in haar sector.

In verband met verdere professionalisering van deze organisatie zijn wij, Holland Talent Group, voor de regio Friesland op zoek naar een:


Financial Controller

‘‘Een mooie financiële rol in een dynamische bedrijf’’

Functie

In deze gave rol van Financial Controller maak je deel uit van een team van ca. 10 collega’s, ben je de rechterhand van de Finance Manager en beheer je het grootboek, verzorg je de maandafsluitingen en jaarafsluitingen en ben je degene die de maandrapportages maakt en de analyses in dat kader ook verzorgt. Niet onbelangrijk is dat je pro-actief bent en kritisch bent op de processen in het bedrijf. Kan het beter en efficiënter? Bespreek het en zorg dat het voor elkaar komt! Ook op het vlak van stuurinformatie heb jij een belangrijke taak. Kan de stuurinformatie beter, of kun je verdieping aanbrengen in bestaande stuurinformatie? Jij zorgt ervoor dat dit wordt gerealiseerd en dat er betere managementinzichten komen in processen, produkten en marges. Tevens ben jij een belangrijke speler in het budget-en forecasting proces en ben jij niet alleen sparring partner van de Finance Manager, maar ook van de overige MT leden. Kortom, een leuke brede en interessante functie dat ertoe doet!!

Functie-eisen

Je bent een gedreven hands-on professional die goed kan schakelen tussen strategie, tactiek en operatie. In jouw achtergrond heb jij bewezen ervaring in een commercieel ‘maakbedrijf’ op een financiële afdeling in een rol als Administrateur of GL Accountant en is dit een mooie vervolgstap in jouw carrière. Idealiter is dit een mooie 2de of 3de stap in jouw carrière. Je bent pro-actief en vindt het naast het basiswerk leuk om te stoeien met cijfers en heb een drive om het altijd weer beter te doen. Je hebt uitstekende analytische en conceptuele vaardigheden en bent een pragmatische hands-on professional. Uiteraard ben je kritisch, assertief en tactvol en heb je een uitstekend oog voor details zonder de grote lijnen uit het oog te verliezen. Je kunt je losmaken van cijfers en inhoud en ontwikkelingen in een groter geheel plaatsen. Ook schroom je er niet voor om een afwijkend standpunt in te nemen. Je bent handig met (ERP) systemen, hebt daar affiniteit voor en je bent uiteraard los op Excel.

Als laatste ben je in het bezit van een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op HBO niveau, bij voorkeur SPD/HEAO-BE en beheers je naast Nederlands ook op uitstekende wijze Engels.

Aanbod

Je komt te werken in een dynamisch bedrijf waar elke dag nieuwe uitdagingen voor het oprapen liggen. Het is een hecht en enthousiast en ambitieus team waarin je komt te werken en je krijgt de ruimte om initiatieven te tonen. Ook krijg je binnen deze organisatie ontwikkelings-mogelijkheden.

Inlichtingen

De Holland Talent Group is een arbeidsbemiddelaar met een stevige focus op Finance. Door onze jarenlange ervaring en inmiddels brede klanten-en kandidatenkring zijn wij DE partner voor het Nederlandse bedrijfsleven.


Solliciteren naar de functie van Financial Controller kan eenvoudig door je CV te mailen naar bart@hollandtalentgroup.com onder vermelding van referentie 4721. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Bart Maas, Directeur, Holland Talent Group, Morssingel 11, 2312 AZ Leiden. Telefoon 071-3030035. Voor alle overige vacatures van de Holland Talent Group ga je naar www.hollandtalentgroup.com.