Finance Manager – Amsterdam (nabij het Olympisch stadion)

Organisatie

Onze opdrachtgever maakt en verkoopt sinds 2013 trendy designmeubelen en woonaccessoires. Die worden verkocht via hun webshop, eigen boetiekwinkels en resellers in meer dan 20 landen. Het informele hoofdkantoor is gevestigd in een toegankelijk en goed bereikbaar gebied in de nabijheid van het Olympisch stadion in Amsterdam. Het pand waarin zij gevestigd zijn ademt nog de nostalgie uit het verleden en dat inspireert de mensen die daar werkzaam zijn. De ambitie van de organisatie is afgestemd op de markt en op de medewerkers. Op deze manier wordt er voor gezorgd dat er een gezonde worklife balance wordt gecreëerd.

Voor deze creatieve en innovatieve opdrachtgever zijn wij, Holland Talent Group, op zoek naar een enthousiaste:Manager Finance


Functie

Je wordt verantwoordelijk voor de volledige boekhouding van alle verschillende entiteiten en de intercompany relaties daartussen. Je zorgt hierbij voor een tijdige, volledig en correcte afsluiting van de maand, het kwartaal en het jaar en legt hierover verantwoording af aan en geeft een toelichting hierop aan de Chief Financial Officer. Uiteraard zorg je hierbij dat wordt voldaan aan de geldende wet en regelgeving.

Ook wordt je verantwoordelijk voor het opzetten en/of uitvoeren van interne controles en het optimaliseren van de financiële processen om daarmee te voldoen aan de wettelijke verplichtingen en de financiële organisatie te optimaliseren en toekomstbestendig te maken. Vanuit die rol verantwoordelijk voor projecten op het gebied van systeem en software implementaties en bijbehorende verandertrajecten waarvoor finance een belangrijke stakeholder is. Je stuurt een team van 2 financieel administratief medewerkers aan om het debiteuren- en crediteurenbeheer van alle klanten en leveranciers te verzorgen, om zo te voldoen aan de overeengekomen betalingsverplichtingen en tevens de inkomende en uitgaande geldstromen te beheren. Je verzorgt de maand- en kwartaalrapportage, analyseert en controleert de cijfers en geeft een toelichting op deze cijfers aan de CFO om daarmee inzicht te verschaffen in de financiële prestaties en situatie van de verschillende entiteiten. Zij zijn klaar voor een serieuze uitbreiding, schaalvergroting, internationalisering en professionalisering, en als Manager Finance ga jij hier een belangrijke rol in spelen. Kortom, waar wacht je op!

Functie-eisen

Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau en je hebt relevante werkervaring, bij voorkeur opgedaan binnen een handelsorganisatie. Je hebt een gedegen kennis opgedaan van het voeren van administraties en bijbehorende AO/IC. Je beschikt over uitstekende organisatorische-, conceptuele- en analytische vaardigheden en bent in staat om de grote lijnen uit te zetten zonder het oog voor detail te verliezen. Verder ben je een goede communicator, kun je op een enthousiaste wijze mensen voor je winnen en kun je communiceren van hoog tot laag in de organisatie. Je bent een pragmatist, hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en vindt het leuk om een spilfunctie in het bedrijf te hebben. Als laatste heb je IT-affiniteit, kun je uitstekend overweg met Excel en beheers je naast de Nederlandse taal ook de Engelse taal.

Aanbod

Onze opdrachtgever biedt je een afwisselende baan in een jong, snelgroeiend bedrijf. Een marktconform salaris, passend bij de functie en ervaring. Dagelijks een gezamenlijke, gezonde, verse lunch. Mogelijkheid tot gedeeltelijk werken vanuit huis. Twee keer per week gratis sporten met je collega’s bij Gym Republic en als laatste een hecht team en maandelijks een gezellige vrijdagmiddagborrel.

Inlichtingen

De Holland Talent Group is een arbeidsbemiddelaar met een stevige focus op Finance. Wij zijn al 25 jaar actief op de arbeidsmarkt en hebben een krachtig netwerk opgebouwd, zowel in het bedrijfsleven als bij kandidaten. Gezien onze achtergrond en ervaring zijn wij DE partner voor klant en kandidaat!

Solliciteren naar de functie van Manager Finance kan eenvoudig door je CV te mailen naar sjaak@hollandtalentgroup.com.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Sjaak Oudshoorn, Directeur, Holland Talent Group, Morssingel 11, 2312 AZ Leiden. Telefoon 071-3030035. Voor alle overige vacatures van de Holland Talent Group ga je naar www.hollandtalentgroup.com.