Group Controller – Alkmaar

Controller Alkmaar

Ben jij een Finance Professional? Wil jij graag dit MKB bedrijf verder professionaliseren? Dan is dit jouw kans!

Solliciteren
Lees verder

Organisatie

Onze opdrachtgever is een prachtig familiebedrijf uit Alkmaar, die al bijna een eeuw bestaan. Zij hebben meerdere divisies en met hun produkten en diensten kunnen zij maatwerk leveren naar hun klanten in heel Nederland. Door de sterke groei in de laatste jaren zit de organisatie in een professionaliseringsfase, worden meerdere taken en verantwoordelijkheden op het vlak van Finance gedecentraliseerd naar sommige business units en wordt zodanig de organisatie klaargestoomd om de komende jaren verder te groeien en ontwikkelen.


Voor dit mooie bedrijf zijn wij, Holland Talent Group, op zoek naar een:


Group Controller

‘’een mooie positie binnen een dynamische organisatie’’

Functie

Als financieel professional wordt je verantwoordelijk voor een 20-tal BV’s voor de uitvoering van het financiële beleid, de planning & control cyclus, de AO/IC en rapporteer je aan de CFO. Jij bent mede een drijvende kracht achter de verdere professionalisering van het bedrijf en draagt zorg voor het optimaliseren van efficiency, kostenbeheersing en marge, waaronder het optimaliseren van processen en het realiseren van de efficiënte inzet van mensen en middelen. Je bent een strategisch sparringpartner voor het Management en samen identificeren jullie risico’s, maar ook kansen en kom je met maatregelen om de risico’s te mitigeren en de kansen te benutten, e.e.a. in samenspraak met de CFO en CEO.

Je beheert de gehele planning & control-cyclus en draagt zorg voor het monitoren van de overeenstemming tussen de strategische en tactische doelstellingen en de inhoudelijke vertaling naar financiële meerjarenplannen, budgetten, forecasts en activiteitenplannen.

Je geeft leiding aan het de holding administratie, de Controllers van de business units en werkmaatschappijen. Met jouw team draag je zorg voor een verdere inhoudelijke verbetering van de kwaliteit van de administratie en de managementinformatie. De reeds aanwezige financiële informatie zal verder moeten worden verrijkt tot bedrijfsbrede stuurinformatie.

Je bent een dusdanig hands-on professional dat je eigenhandig ook operationele taken in het financiële werkveld op je kan nemen zoals het opstellen van (geconsolideerde) jaarrekeningen, het opzetten en vervaardigen van budgetten en managementinformatie, het functioneel beheer van systemen, het optimaliseren van werkkapitaal en het cash-flow beheer.

Daarnaast ben je samen met de CFO gesprekspartner voor externe contacten als de Accountant, Banken, Juristen en Verzekeringsmaatschappijen. Kortom, een zeer uitdagende functie waar geen werkdag hetzelfde is!

Wat heb je nodig?

Met een sterke hands-on en operationele mentaliteit heb je als ideale kandidaat een achtergrond in het (groot) MKB en heb je minimaal 5 jaar gewerkt als Controller of Finance manager bij voorkeur in een logistiek bedrijf en/of een productie/handelsonderneming, waar je bewezen ervaring hebt opgedaan in het verbeteren van de algehele bedrijfsvoering door optimalisatie van de financiële functie. Verder heb je of ben je:

 • uitstekende analytische en conceptuele vaardigheden
 • een goed gevoel voor menselijke verhoudingen en ben je in staat door alle lagen van de organisatie heen op vlotte, concrete en overtuigende wijze te communiceren en contacten te leggen
 • ervaren met leidinggeven en kun je jouw medewerkers d.m.v. coaching en begeleiding naar een hoger plan tillen
 • kritisch, assertief en tactvol en heb je een uitstekend oog voor details zonder de grote lijnen uit het oog te verliezen
 • iemand die ervan houdt om uitgedaagd te worden
 • een afgeronde HBO/Academische opleiding (bijv. bedrijfseconomie of bedrijfskunde evt. aangevuld met specifieke financiële en/of management opleidingen
 • beheers je de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • woonachting in Noord-Holland boven Amsterdam

Wat bieden we jou?

Je komt te werken in een dynamisch bedrijf waar elke dag nieuwe uitdagingen voor het oprapen liggen. Het is een hecht en enthousiast en ambitieus team waarin je komt te werken, de communicatielijnen zijn kort en je krijgt de ruimte om initiatieven te tonen. Verder:

 • een goede teamsfeer en de mensen werken goed samen en zijn zeer hulpvaardig naar elkaar toe
 • een goed salaris
 • prima secundaire voorwaarden, waaronder een goed pensioen regeling en een bonusregeling
 • ruimte voor initiatief om alle prachtige kansen in dit bedrijf te benutten

Interesse?

Druk dan de onderstaande knop en solliciteer direct!

Solliciteren

Of solliciteer rechtstreeks:

door jouw CV te mailen naar bart@hollandtalentgroup.com o.v.v. referentienummer 5335.


Bart Maas, Directeur Holland Talent Group | 071-3030035 of 06-51223960

Holland Talent Group

Finance raakt aan alle strategische bedrijfsprocessen en vormt zo de basis voor continuïteit in uw zakelijke successen. De eigenaren hebben zelf hun sporen verdiend als financial executives, wat ze uitstekende gesprekspartners maakt bij de intakegesprekken met zowel kandidaten als opdrachtgevers.

Bovendien zijn ze zelf ondernemer, waardoor ze goed aanvoelen waar het u écht om gaat bij de werving van een nieuwe kracht. Lees meer ▾

Het maakt Holland Talent Group de betere partner voor het betrekken van nieuwe financiële krachten, van (Salaris)Administrateurs en Assistent Controllers tot Senior Controllers en Financieel Directeuren. De beste man of vrouw voor de job en een naadloze match met je bedrijf en team.

Wie eenmaal zaken doet met Holland Talent Group, weet dat het daar niet ophoudt. Onze actuele database is naast Finance ingericht op de werkterreinen Commercie, HR, Operations en ICT. Met zicht op de uitdagingen binnen je bedrijf, vervullen wij voor je ook andere sleutelposities in een handomdraai. Laat dat succes dus nu maar komen.

Aarzel niet om rechtstreeks contact op te nemen met Bart Maas 06-51223960, Sjaak Oudshoorn 06-34776693 of Radbout Rodermond 06-29008241.

Meer over ons

Andere vacatures