Group Business Controller (40 uur) – Regio Velsen

Organisatie

Onze opdrachtgever is een groot verwerkings (familie)bedrijf met meerdere vestigingen in de wereld en bij dit bedrijf werken zo’n 2000 medewerkers. Voor de hoofdvestiging in de regio Velsen, zijn wij, Holland Talent Group, op zoek naar een:


Group Business Controller (40 uur)

“Een uitdagende rol bij een dynamische en sterk groeiend bedrijf”

Functie

Ter uitbreiding van het Finance & Control team zijn wij op zoek naar een Group Business Controller. In deze functie treed je op als een sterke business partner door het sturen en inzetten van financiële maatregelen en het aansturen van processen. Je geeft transparante informatie om effectieve besluitvorming mogelijk te maken teneinde de doelstellingen te realiseren.

Je rapporteert aan de Raad van Bestuur en maakt deel uit van het Finance & Control Team, bestaande uit een Business Analist, twee Group Financial Controllers, een Finance Manager en een Business Intelligence Specialist. Je komt terecht in een team van enthousiaste collega’s die nauw samenwerken, met duidelijke communicatielijnen en afspraken met elkaar. De afdeling Finance en Control heeft een actieve rol als business partner en streeft continu naar verbetering. Als Group Business Controller beschik je over een sterke persoonlijkheid, een positief kritische mindset en helikopterview. De Group Business Controller is verantwoordelijk, accuraat, analytisch, communicatief, teamgericht, pragmatisch en heeft affiniteit met de business.


Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

• Sparringpartner van het management in het licht van de korte- en lange termijn doelstellingen van het bedrijf

• Een bruggenbouwer zijn tussen de groepsmaatschappijen (gestructureerd in 5 divisies) en financieel gerelateerde ondersteunende functies, met een onafhankelijke (financiële) kijk op wat het beste is voor het bedrijf als geheel

• Aansturen van de driemaandelijkse en jaarlijkse processen voor financiële planning en bedrijfsbeoordeling

• Meewerken aan de implementatie van Dynamics 365 en in het MVO-programma.

• Aansturen van optimalisatie en verbetering van processen, standaardisatie van rapportages en analyses om te voorzien in de behoefte van managementinformatie

• Deelnemen aan bedrijfsverbeteringsprojecten en valideren van de businesscases

• Identificeren van (zakelijke en financiële) risico’s en kansen

• Uitvoeren van ad-hoc analyses en rapportages

• Cashflowprognoses

Functie-eisen

Met een sterke hands-on en operationele mentaliteit heb je een Master diploma of een RC diploma en breng je daarnaast 8 jaar vergelijkbare ervaring mee als financieel eindverantwoordelijke op BU niveau in een internationale productie/handelsonderneming, waar je bewezen ervaring hebt opgedaan in het verbeteren van de algehele bedrijfsvoering door optimalisatie van de financiële functie. Je hebt uitstekende analytische en conceptuele vaardigheden. Daarnaast heb je een goed gevoel voor menselijke verhoudingen en ben je in staat door alle lagen van de organisatie heen op vlotte, concrete en overtuigende wijze te communiceren en contacten te leggen. Uiteraard ben je kritisch, assertief en tactvol en heb je een uitstekend oog voor details zonder de grote lijnen uit het oog te verliezen.Ook beschik je over sterke IT vaardigheden, in het bijzonder Excel en Power BI. Je beheerst naast Nederlands, de Engelse taal en Frans is een sterke pre.

Aanbod

Je komt te werken in een enthousiast team van een leuk en dynamisch bedrijf. Het bedrijf biedt een fulltime job met uitstekende secundaire voorwaarden. Zo is er sprake van 12 ADV dagen, een premievrije pensioenregeling en een leaseauto.

Inlichtingen

Holland Talent Group is een arbeidsbemiddelaar met een stevige focus op finance. Finance raakt namelijk aan alle strategische bedrijfsprocessen en vormt zo de basis voor continuïteit in uw zakelijke successen. De eigenaren hebben zelf hun sporen verdiend als financial executives, wat ze volwaardige gesprekspartners maakt bij de intakegesprekken met zowel kandidaten als opdrachtgevers. En het team van de Holland Talent Group beschikt over een keur aan ervaring voor de bemiddeling van Financials. Hierdoor voelen zij goed aan waar het u écht om gaat bij de werving en selectie van een nieuwe kracht.


Solliciteren naar de functie van Group Business Controller kan eenvoudig door je CV te mailen naar bart@hollandtalentgroup.com onder vermelding van referentie 4698. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Bart Maas, Directeur, Holland Talent Group, Morssingel 11, 2312 AZ Leiden. Telefoon 071-3030035. Voor alle overige vacatures van de Holland Talent Group ga je naar www.hollandtalentgroup.com.