CFO – Duin & Bollenstreek

Organisatie

Onze opdrachtgever is een scale up in de markt van medische hulpmiddelen ter ondersteuning van het gezondheidszorgsysteem. Het bedrijf staat aan de vooravond van een uitrol van één van hun ontwikkelde oplossingen. Op dit moment werken er zo’n 20 werknemers in dit bedrijf, maar de verwachting is dat dit een steile groeicurve gaat krijgen.

Het kantoor van deze organisatie is gevestigd in de Duin & Bollenstreek. In verband met deze sterke groei en verdere professionalisering van deze organisatie zijn wij, Holland Talent Group, op zoek naar een:


Chief Financial Officer (100k+)

‘‘Een professional die makkelijk schakelt tussen strategie, tactiek en operatie’’

Functie

Als financieel professional maak je deel uit van het managementteam en wordt je eindverantwoordelijk voor de inrichting en uitvoering van het financiële beleid, de opzet van de administratieve organisatie en rapporteer je aan de CEO.

Jij bent een drijvende kracht achter de verdere professionalisering van het bedrijf en draagt zorg voor het optimaliseren van efficiency, kostenbeheersing en marges. Je bent een strategisch sparringpartner voor de overige managementteam leden en samen brengen jullie het bedrijf een volgende groeifase in en door, welke zowel autonoom als via overnames wordt gerealiseerd.

Je beheert de gehele planning & control-cyclus en draagt zorg voor het monitoren van de overeenstemming tussen de strategische doelstellingen en de inhoudelijke vertaling naar financiële meerjarenplannen, budgetten, forecasts en activiteitenplannen. Je bent hierin hands-on, want op dit moment is er slechts 1 parttime ondersteuning op de administratie. Natuurlijk ga je komende jaren parallel aan de groei van de organisatie ook jouw team verder uitbouwen en ontwikkelen.

Je bent een dusdanig hands-on professional dat je dus eigenhandig operationele taken in het financiële werkveld op je kan nemen zoals het opstellen van jaarrekeningen, het opzetten en vervaardigen van budgetten en managementinformatie, het optimaliseren van werkkapitaal en het cash-flow beheer. Verder zijn ook de volgende zaken van belang:

• Identificeren van potentiële (financiële) risico’s en het ontwikkelen van oplossingen teneinde deze te mitigeren;

• Deelnemen aan het structureren en bewaken van strategische partnerschappen met leveranciers en andere zakelijke partners;

• Zorgen voor toezicht op juridische zaken zoals commerciële contracten, ondernemingsrecht, governance, HR, partnerships;

• Verantwoordelijk zijn voor de financiering van de onderneming, waaronder (o.a.) het opstellen van gedetailleerde voorstellen om subsidies, vreemd vermogen en eigen vermogen aan te trekken;

• Een actieve rol spelen bij het bepalen van de M&A-strategie van het bedrijf;

• Coördineren van business cases.


Uiteraard ben je gesprekspartner voor externe contacten zoals de Accountant, Banken en Verzekeringsmaatschappijen.

Functie-eisen

Je bent een gedreven hands-on professional die goed kan schakelen tussen strategie, tactiek en operatie. Je hebt een afgeronde WO opleiding in bedrijfseconomische richting en hebt > 8 jaar werkervaring met een achtergrond in (hands-on) controlling bij een bedrijf met een Nederlandse boekhouding en je hebt bewezen een financiële afdeling autonoom te kunnen aansturen. Ervaring in vergelijkbare bedrijven zullen een duidelijk voordeel zijn omdat je dan de ‘dynamics’ van zo’n onderneming beter kan doorgronden.

Je hebt ervaring met M&A en het integreren van acquisities binnen de bestaande organisatie en dito dus met het doorvoeren van belangrijke organisatorische wijzigingen en met sterk veranderende omgevingen. Tevens heb je ervaring met corporate finance, venture capital en private equity.

Je hebt uitstekende analytische en conceptuele vaardigheden. Daarnaast heb je een goed gevoel voor menselijke verhoudingen en ben je in staat door alle lagen van de organisatie heen op vlotte, concrete en overtuigende wijze te communiceren en contacten te leggen. Uiteraard ben je kritisch, assertief en tactvol en heb je een uitstekend oog voor details zonder de grote lijnen uit het oog te verliezen.

Naast Nederlands beheers je ook op uitstekende wijze Engels. Verder ben je bereid om te reizen. Samen met de CEO ga jij het statutaire management vormen.

Aanbod

Je komt te werken in een dynamisch bedrijf waar elke dag nieuwe uitdagingen voor het oprapen liggen. Het is een hecht en enthousiast en ambitieus team waarin je komt te werken en je krijgt de ruimte om initiatieven te tonen. De arbeidsvoorwaarden zijn goed en participatie in dit mooie bedrijf behoort tot de mogelijkheden.

Inlichtingen

De Holland Talent Group is een arbeidsbemiddelaar ca. 25 jaar ervaring in de arbeidsbemiddeling. Executive Search is een belangrijke tak van sport van de Holland Talent Group en wij vervullen hiermee senior management- en directie posities in het bedrijfsleven.


Solliciteren naar de functie van Chief Financial Officer kan eenvoudig door je CV te mailen naar bart@hollandtalentgroup.com onder vermelding van referentie 4765. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Bart Maas, Directeur, Holland Talent Group, Morssingel 11, 2312 AZ Leiden. Telefoon 071-3030035. Voor alle overige vacatures van de Holland Talent Group ga je naar www.hollandtalentgroup.com.