Senior Business Controller – Regio Friesland

Organisatie

Onze opdrachtgever is een MKB bedrijf die haar hoofdvestiging in het westen van het land heeft en in het land meerdere vestigingen heeft. In deze fase kan even niet meer informatie worden gegeven, dat wordt persoonlijk verder toegelicht.

In verband met verdere professionalisering van deze organisatie zijn wij, Holland Talent Group, voor de regio Friesland op zoek naar een:


Senior Business Controller

‘‘Een doorgroeirol naar Financieel Directeur’’

Functie

Als financieel professional maak je deel uit van het managementteam en wordt je eindverantwoordelijk voor de inrichting en uitvoering van het financiële beleid, de opzet van de administratieve organisatie en rapporteer je aan de Directeur. Jij bent een drijvende kracht achter de verdere professionalisering van het bedrijf en draagt zorg voor het optimaliseren van efficiency, kostenbeheersing en marges. Je bent een strategisch sparringpartner voor de overige managementteam leden en het management op het hoofdkantoor en samen brengen jullie het bedrijf een volgende groeifase in en door, welke zowel autonoom als via overnames wordt gerealiseerd.

Je beheert de gehele planning & control-cyclus en draagt zorg voor het monitoren van de overeenstemming tussen de strategische doelstellingen en de inhoudelijke vertaling naar financiële meerjarenplannen, budgetten, forecasts en activiteitenplannen. Uiteraard ondersteun en begeleid je bij investeringen, waar je heldere business cases van opstelt.

Je geeft leiding aan het finance-team dat uit ca. 10 personen bestaat en draagt samen met je team zorg voor een verdere inhoudelijke verbetering van de kwaliteit van de administratie en de managementinformatie. Je bent een dusdanig hands-on professional dat je eigenhandig ook operationele taken in het financiële werkveld op je kan nemen zoals het opstellen van maand/kwartaal/jaarverslagen, het opzetten en vervaardigen van budgetten en managementinformatie, het optimaliseren van werkkapitaal en het cash-flow beheer. Tevens ben je ook verantwoordelijk voor het IT-beleid (in afstemming met HQ) en de juiste inrichting van het ERP systeem.

Daarnaast ben je gesprekspartner voor externe contacten als de Accountant, Banken en Verzekeringsmaatschappijen.

Functie-eisen

Je bent een gedreven hands-on professional die goed kan schakelen tussen strategie, tactiek en operatie. In jouw achtergrond heb jij bewezen ervaring als financieel eindverantwoordelijke of als b.v. (Group) Controller in een commerciële organisatie bij voorkeur in de ‘maak’ industrie gedurende minimaal 5 jaar. Je hebt ervaring met het optuigen van stuurinformatie in relatie tot de strategische en tactische plannen van het bedrijf en het borgen van die stuurinformatie in systemen. Je hebt uitstekende analytische en conceptuele vaardigheden en bent een pragmatische hands-on professional. Je hebt een goed gevoel voor menselijke verhoudingen en ben je in staat door alle lagen van de organisatie heen op vlotte, concrete en overtuigende wijze te communiceren en contacten te leggen. Uiteraard ben je kritisch, assertief en tactvol en heb je een uitstekend oog voor details zonder de grote lijnen uit het oog te verliezen. Je kunt je losmaken van cijfers en inhoud en ontwikkelingen in een groter geheel plaatsen. Je beschikt over de nodige senioriteit en stevigheid en schroomt niet een afwijkend standpunt in te nemen, ook al sta je daar alleen in.

Je beschikt over een Academisch werk-en denkniveau (bijv. bedrijfseconomie of bedrijfskunde evt. aangevuld met specifieke financiële en/of management opleidingen). Naast Nederlands beheers je ook op uitstekende wijze Engels.Verder ben je mobiel en bereid om (binnen NL) te reizen en vestigingen te bezoeken.

Aanbod

Je komt te werken in een dynamisch bedrijf waar elke dag nieuwe uitdagingen voor het oprapen liggen. Het is een hecht en enthousiast en ambitieus team waarin je komt te werken en je krijgt de ruimte om initiatieven te tonen. In deze rol kun je vrij snel doorgroeien naar de rol van Financieel Directeur.

Inlichtingen

De Holland Talent Group is een arbeidsbemiddelaar ca. 25 jaar ervaring in de arbeidsbemiddeling. Holland Talent Group heeft eenExecutive Search tak dat onderdeel is van de Holland Talent Group en middels dit label vervullen wij senior management- en directie posities in het bedrijfsleven.

Solliciteren naar de functie van Senior Business Controller kan eenvoudig door je CV te mailen naar bart@hollandtalentgroup.com onder vermelding van referentie 4441. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Bart Maas, Directeur, Holland Talent Group, Morssingel 11, 2312 AZ Leiden. Telefoon 071-3030035. Voor alle overige vacatures van de Holland Talent Group ga je naar www.hollandtalentgroup.com.