Finance Manager – AALSMEER

Organisatie

Onze opdrachtgever is een dynamisch en ondernemend internationaal familiebedrijf in de sierteelt. Het bedrijf heeft een aantal werkmaatschappijen die belangrijke spelers zijn in de import, handel en distributie van snijbloemen. De hoofdvestiging van deze duurzaam ingestelde Groep bevindt zich in het hart van Aalsmeer. De overige vestigingen bevinden zich in Zweden en de UK.
Finance Manager

‘‘Een professional die makkelijk schakelt tussen strategie, tactiek en operatie’’


Functie

Als Finance Manager word je eindverantwoordelijk voor de inrichting en uitvoering van het financiële beleid, de opzet van de administratieve organisatie en rapporteer je aan de Algemeen Directeur. Jij bent een drijvende kracht achter de verdere professionalisering van het bedrijf en draagt zorg voor het optimaliseren van efficiency, kostenbeheersing en marge, waaronder het optimaliseren van processen en het realiseren van de efficiënte inzet van mensen en middelen.

Je bent een strategisch sparringpartner voor het Management en samen brengen jullie het bedrijf een volgende groeifase in en door. Je beheert de gehele planning & control-cyclus en draagt zorg voor het monitoren van de overeenstemming tussen de strategische doelstellingen en de inhoudelijke vertaling naar financiële meerjarenplannen, budgetten, forecasts en activiteitenplannen. Je geeft leiding aan de Controller en draagt samen met je team zorg voor een verdere inhoudelijke verbetering van de kwaliteit van managementinformatie. De reeds aanwezige financiële informatie zal verder moeten worden verrijkt tot bedrijfsbrede stuurinformatie. Je bent een dusdanig hands-on professional dat je eigenhandig ook operationele taken in het financiële werkveld op je kan nemen zoals het opstellen van tussentijdse cijfers, het opzetten en vervaardigen van budgetten en managementinformatie, het optimaliseren van werkkapitaal en het cash-flow beheer.Daarnaast ben je gesprekspartner voor externe contacten als de Accountant, Banken en Verzekeringsmaatschappijen.

Functie-eisen

Met een sterke hands-on en operationele mentaliteit heb je als ideale kandidaat een Accountancy achtergrond en heb je daarna 5 jaar gewerkt als financieel eindverantwoordelijke in een productie/handelsonderneming, waar je bewezen ervaring hebt opgedaan in het verbeteren van de algehele bedrijfsvoering door optimalisatie van de financiële functie. Je hebt uitstekende analytische en conceptuele vaardigheden. Daarnaast heb je een goed gevoel voor menselijke verhoudingen en ben je in staat door alle lagen van de organisatie heen op vlotte, concrete en overtuigende wijze te communiceren en contacten te leggen. Je bent derhalve een echte people manager. Uiteraard ben je kritisch, assertief en tactvol en heb je een uitstekend oog voor details zonder de grote lijnen uit het oog te verliezen.

Je beschikt over een HBO/Academisch werk-en denkniveau (bijv. bedrijfseconomie of bedrijfskunde evt. aangevuld met specifieke financiële en/of management opleidingen) en beheers je de Engelse taal in woord en geschrift.

Aanbod

Je komt te werken binnen een duurzaam bedrijf waar elke dag anders is, wat zorgt voor een dynamisch werkklimaat. Het pand waar je komt te werken is modern en comfortabel ingericht. Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn bij deze organisatie de norm en geen streven. Hun visie is dat ze alles doen vanuit het oogpunt mens en milieu. De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform en voor de juiste persoon zijn doorgroeimogelijkheden aanwezig.

Inlichtingen

De Holland Talent Group is een arbeidsbemiddelaar met een stevige focus op Finance. Wij zijn al 25 jaar actief op de arbeidsmarkt en hebben een krachtig netwerk opgebouwd, zowel in het bedrijfsleven als bij kandidaten. Gezien onze achtergrond en ervaring zijn wij DE partner voor klant en kandidaat!

Solliciteren naar de functie van Finance Manager kan eenvoudig door je CV te mailen naar sjaak@hollandtalentgroup.com.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Sjaak Oudshoorn, Directeur, Holland Talent Group, Morssingel 11, 2312 AZ Leiden. Telefoon 071-3030035. Voor alle overige vacatures van de Holland Talent Group ga je naar www.hollandtalentgroup.com.