Finance Manager – Aalsmeer en Rijnsburg

Organisatie

Onze opdrachtgever is een dynamisch en ondernemend internationaal familiebedrijf in de sierteelt. Het bedrijf heeft een aantal werkmaatschappijen die belangrijke spelers zijn in de import, handel en distributie van snijbloemen. De vestigingen van deze duurzaam ingestelde Groep bevinden zich op de veilingterreinen in Aalsmeer en in Rijnsburg. De overige vestigingen bevinden zich in Zweden en de UK.


Finance Manager

‘‘Een professional die makkelijk schakelt tussen strategie, tactiek en operatie’’

Functie

Als Finance Manager wordt je verantwoordelijk voor de inrichting en uitvoering van het financiële beleid, de opzet van de administratieve organisatie en rapporteer je aan de CFO. Jij bent een drijvende kracht achter de verdere professionalisering van het bedrijf en draagt zorg voor het optimaliseren van efficiency, kostenbeheersing en marge, waaronder het optimaliseren van processen en het realiseren van de efficiënte inzet van mensen en middelen.

Je bent een strategisch sparringpartner voor het Management en samen brengen jullie het bedrijf een volgende groeifase in en door. Je beheert de gehele planning & control-cyclus en draagt zorg voor het monitoren van de overeenstemming tussen de strategische doelstellingen en de inhoudelijke vertaling naar financiële meerjarenplannen, budgetten, forecasts en activiteitenplannen. Je geeft leiding aan een tweetal Finance teams op de lokaties Aalsmeer en Rijnsburg en draagt samen met je team zorg voor een verdere inhoudelijke verbetering van de kwaliteit van managementinformatie. Tevens heb je een actieve bijdrage aan het managen van het acquisitie-en integratieproces binnen deze onderneming.

Je bent een dusdanig hands-on professional dat je eigenhandig ook operationele taken in het financiële werkveld op je kan nemen zoals het opstellen van tussentijdse cijfers, het opzetten en vervaardigen van budgetten en managementinformatie, het optimaliseren van werkkapitaal en het cash-flow beheer. En je krijgt ook te maken met fiscale en juridische vraagstukken.

Daarnaast ben je gesprekspartner voor externe contacten als de Accountant, Banken en Verzekeringsmaatschappijen.

Functie-eisen

Met een sterke hands-on en operationele mentaliteit heb je als ideale kandidaat een Accountancy achtergrond en heb je daarna 5 jaar gewerkt als financial in een productie/handelsonderneming, waar je bewezen ervaring hebt opgedaan met het aansturen van een team en het beheren van de P&C cyclus. Je hebt uitstekende analytische en conceptuele vaardigheden. Daarnaast heb je een goed gevoel voor menselijke verhoudingen en ben je in staat door alle lagen van de organisatie heen op vlotte, concrete en overtuigende wijze te communiceren en contacten te leggen. Uiteraard ben je kritisch, assertief en tactvol en heb je een uitstekend oog voor details zonder de grote lijnen uit het oog te verliezen.

Je beschikt over een HBO/Academisch werk-en denkniveau (bijv. bedrijfseconomie of bedrijfskunde evt. aangevuld met specifieke financiële en/of management opleidingen). Verder beheers je de Engelse taal in woord en geschrift.

Aanbod

Je komt te werken in een dynamisch bedrijf waar elke dag nieuwe uitdagingen voor het oprapen liggen. Verder bieden zij een plezierige en inspirerende werkomgeving. De vestigingen zijn modern en comfortabel ingericht. Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn bij deze organisatie de norm en geen streven. Hun visie is dat ze alles doen vanuit het oogpunt mens en milieu. De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform en voor de juiste persoon zijn doorgroeimogelijkheden aanwezig.

Inlichtingen

De Holland Talent Group is een arbeidsbemiddelaar met een stevige focus op Finance. Wij zijn al 25 jaar actief op de arbeidsmarkt en hebben een krachtig netwerk opgebouwd, zowel in het bedrijfsleven als bij kandidaten. Gezien onze achtergrond en ervaring zijn wij DE partner voor klant en kandidaat!


Solliciteren naar de functie van Finance Manager kan eenvoudig door je CV te mailen naar bart@hollandtalentgroup.com.Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Bart Maas, Directeur, Holland Talent Group, Morssingel 11, 2312 AZ Leiden. Telefoon 071-3030035. Voor alle overige vacatures van de Holland Talent Group ga je naar www.hollandtalentgroup.com.