Factory Controller (32-40 uur) – Regio Duin-en Bollenstreek

Organisatie

Onze opdrachtgever is een MKB bedrijf met twee vestigingen en is actief als producent in de foodsector. Met een paar honderd medewerkers is zij toonaangevend in de branche en maken zij een mooie groei door. Voor dit mooie Hollandse bedrijf gevestigd in de Duin-en Bollenstreek zijn wij, Holland Talent Group, op zoek naar een:


Factory Controller (32-40 uur)

‘‘Een leuke brede typische control-rol bij een dynamische organisatie’’

Functie

In deze leuke rol kom je te werken op het Hoofdkantoor bij de afdeling Financiën. Je maakt deel uit van een team van 7 werknemers. Je rapporteert aan de Finance Manager en je collega is de Financieel Controller die de administratie verzorgt en de maandafsluitingen. Hij stuurt daarbij een viertal administratief medewerkers aan. Wat ga jij doen?

Als factory controller ben je verantwoordelijk voor de informatievoorziening met betrekking tot de performance van de productielocaties. Je analyseert KPI’s en maakt periodieke trendanalyses ten behoeve van onder andere de directie en productieleiders waarbij je oog hebt voor de aansluiting tussen de operationele processen en de financiële administratie. Je bewaakt de vergelijkbaarheid van de locaties. Op basis van jouw rapportages is het management in staat om de juiste beslissingen te nemen. Zodoende ben je een belangrijke schakel in de beheersing van loonkosten en verbruik van grondstoffen. Deze kennis zet je ook in tijdens de periode afsluitingen. Ook ben je verantwoordelijk voor het opstellen en beheren van kostprijscalculaties, waarmee je de afdelingen sales en productontwikkeling de juiste inzichten geeft. Daarnaast ben je in staat om de (financiële) voortgang van verbetertrajecten in de fabrieken te monitoren en hierover te rapporteren. Je bent in staat om investeringsvraagstukken of new business cases op te stellen en te analyseren. Om je werk goed te kunnen doen ben je op beide locaties regelmatig fysiek aanwezig.

Functie-eisen

Je beschikt over een afgeronde opleiding in bedrijfseconomische richting op HBO/WO niveau en je neemt enkele jaren relevante werkervaring mee bij voorkeur in de voedingsindustrie. Je bent iemand die analytisch vaardig is, gestructureerd en proactief is en een zelfstandige en oplossingsgerichte houding hebt. Je staat stevig in je schoenen en je beschikt over een gezonde portie ondernemerschap, omgevingssensitiviteit en klantgerichtheid. Verder ben je een sociaal, proactief en communicatief vaardig persoon en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Jij bent iemand die energiek en eager is en samen met een team altijd gaat voor het beste resultaat. Tevens ben je een echte ‘bouwer’ en ben je breed geïnteresseerd, zowel naar binnen toe naar de processen van het bedrijf als naar buiten toe naar de omgeving waarin het bedrijf opereert. Je bent daarom dan ook een belangrijk sparringpartner van het management

Naast Nederlands beheers je ook de Engelse taal.

Aanbod

Je komt te werken in een dynamisch bedrijf waar elke dag nieuwe uitdagingen voor het oprapen liggen. Het is een hecht en enthousiast en ambitieus team waarin je komt te werken en je krijgt de ruimte om initiatieven te tonen. De arbeidsvoorwaarden zijn goed en niet onbelangrijk, het team en het bedrijf bieden een erg leuke en inspirerende werkomgeving!

Inlichtingen

De Holland Talent Group is een arbeidsbemiddelaar met een stevige focus op Finance. Door onze jarenlange ervaring en inmiddels brede klanten-en kandidatenkring zijn wij DE partner voor het Nederlandse bedrijfsleven.


Solliciteren naar de functie van Factory Controller kan eenvoudig door je CV te mailen naar bart@hollandtalentgroup.com onder vermelding van referentie 4756. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Bart Maas, Directeur, Holland Talent Group, Morssingel 11, 2312 AZ Leiden. Telefoon 071-3030035. Voor alle overige vacatures van de Holland Talent Group ga je naar www.hollandtalentgroup.com.