Concerncontroller – Diemen

Organisatie

Kinderen mogen groeien en ontwikkelen in een gezonde, veilige leefomgeving. Professionele zorg en opvang is belangrijk als vangnet, als dit nodig is. De organisatie, waar wij een net zo’n belangrijke functie voor hebben, is een unieke kans om jouw kwaliteiten op hoog niveau, toe te passen als:


Concern Controller 90K-110K (36 uur)


De grote organisatie heeft verspreid over het land, 200 locaties geborgen in diverse Stichtingen. Jeugdzorg, kinderopvang en internaten zijn onderdeel hiervan.


‘Ontwikkelen doe je een leven lang’


Daarom is deze functie uitermate geschikt voor jou, omdat jij dit als geen ander begrijpt. Niet voor niets heb je jezelf al zodanig hoog ontwikkeld, om te kunnen reageren op deze topfunctie!
Functie

Een grote organisatie met totaal 1300 FTE en je bent hier zeker geen nummer. De maatschappelijke doeleinden en gedreven werknemers, weten wat belangrijk is in het leven van kinderen en van hunzelf. Het is een gedragen missie, welke in elke functie tot haar recht komt. Dit geldt dus ook voor de financiële processen. Jij gaat in deze functie een zeer belangrijke, coördinerende rol vervullen. Je zult aanspreekpunt zijn voor het management, omdat je de financiële positie van de organisatie goed voor ogen hebt en hier helder over kunt communiceren. Je bent niet bang voor complexe vraagstukken, daar kun jij juist je kracht uithalen en de collega’s op positieve wijze in motiveren.


‘Strategie is een kijkje in de toekomst, toepasbaar in het nu’


Dit is nu precies een uitdaging. Deze functie vraagt veel kennis, en daadkracht. Een stevige persoonlijkheid met een overkoepelend inzicht, die uit ervaring weet, welke belangen voorop staan en daarnaar durft te handelen. Uitstekende communicatieve vaardigheden, zijn daarin onlosmakelijk verbonden.

Als de financiële administratie op orde is, dan weet je ook, dat de samenwerking en motivatie bij de medewerkers goed is. Kinderen gedijen het beste in een prettige sfeer. Zo is het ook in volwassen samenwerking. Er dient met focus en professionaliteit gewerkt te worden, er is ook tijd voor persoonlijke aandacht. Samenwerken op deze wijze, haalt het beste in de medewerker naar boven. De huidige twee, jonge business controllers en een interim BC/FC, zien graag een aansturende collega, met veel kennis en ervaring, dus wachten ze met belangstelling op jou.

Opsommen en plussen, daar gaan we:

Het Management adviseer je, na de door jouw uitgevoerde financiële analyses.

Het belang van de organisatie staat voorop, De financiële positie is daar fundamenteel onderdeel van. Jij bewaakt dit en kunt risico’s, maar zeker ook kansen signaleren en resultaat gericht aanpakken.

Met externe partijen, zoals accountants en banken, heb jij regelmatig intensief overleg en investeer je in goed contact.

Verbeteringen in de financiële processen, kun jij effectief implementeren, net als de financiële systemen en procedures.

Je gaat financiële rapportages, zoals jaarrekeningen, budgetten en managementrapportages opstellen. De maandrapportages worden nog in Excel verwerkt, dit mag worden omgezet in B.I.

Momenteel is er de CFO, interim.Op korte termijn zal nog een functie: ‘Directeur ondersteuning’ worden opgevuld, voor onder andere, de ICT en Finance.

Als Concern Controller, richt jij je organisatorisch op de kwaliteit van de financiële processen. Samen met de Manager Finance, zet je de richtlijnen hiervoor uit.

Functie-eisen

Daadkracht is een eigenschap met een breed gedragen stimulans’

Professionalisering is jouw ambitie, met je heldere kijk en dito communicatie, durf je beslissingen te nemen en op een positieve wijze, te motiveren.

Het is fantastisch om binnen deze organisatie je kwaliteiten te delen, omdat de mensen die hier werken, heel goed weten waar de prioriteiten liggen. De fundamentele zorg voor kinderen en jongvolwassenen tot 23 jaar, is de drijfveer. Er is openheid naar elkaar en implementatie van vernieuwingen, zijn welkom. Dit wetende, maakt het voor jou als concern controller, nog interessanter om binnen deze mooie organisatie, te mogen functioneren. Wat je nodig hebt, is je ambitieuze zelf en een stevige persoonlijkheid, als basis met de onderstaande aanvullingen:

Je bent een type, die zaken en mensen goed kunt inschatten. Je kunt ja, maar ook goed nee zeggen, als het in belang van de organisatie is.

Je anticipeert op complexe financiële vraagstukken, omdat je deze snel constateert.

Je hebt een diploma in Bedrijfseconomie, Accountancy of Finance op Wo-niveau, met minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.

Je weet hoe je financiële rapportages moet opstellen en kunt financiële gegevens analyseren.

Communicatie is de basis. Je spreekt en schrijft helder en duidelijk. Je kunt hierin het nodige taalniveau goed inschatten en daarop anticiperen, om doelen te behalen.

Je durft kritisch te zijn en je hebt een resultaatgerichte instelling, waarbij je op basis van financiële data en analyses beslissingen durft te nemen.

Financiële processen stuur jij aan en je hebt plezier in het coördineren van een financieel team. Complexe, financiële vraagstukken passen bij deze dynamische organisatie met veel verantwoordelijkheden.

IT-systemen hebben jouw interesse. Je blijft alert op eventuele mogelijkheden, deze te optimaliseren in het belang van financiële processen. We hopen dat je al kennis hebt van onder andere: Kidsvision, Qurentis/Myneva, Pro Active, Power BI, AFAS en Ortec roostersoftware.

Strategie is voor jou geen spel, je bent een serieuze sparringspartner om doelen te bereiken, die de organisatie nodig heeft, of kan verbeteren.

Aanbod

‘Complexe organisaties bestaan niet, interessante en uitdagende wel!’

Complexiteit is een woordkeus, hier zien ze het liever als uitdaging en daarom noemen wij het interessant. Dat is namelijk precies deze functie. De baan is jou op het lijf geschreven, als je het achterliggende gedachtegoed begrijpt en je weet wie je bent en wat je waard bent.

Je wordt hier uiteraard voor beloond, de CAO-Kinderopvang is van toepassing. Je salaris wordt bepaald, aan de hand van ervaring en achtergrond.

Een jaar is zo om, zeker in een baan, waar je 36 uur per week, met enthousiasme werkt. Een jaarcontract gaat over in een vast contract, bij wederzijds enthousiasme.

We zeiden het al, maar je mag echt trots zijn, als je voor deze maatschappelijk betrokken, grote organisatie mag werken.

Diemen is goed bereikbaar, of je nu op de fiets, de auto, of het openbaar komt.

De organisatie is volop in beweging en ontwikkeling, saai is het nooit!

Je mag hybride werken, wel zo fijn.

Inlichtingen

Unieke kansen zijn er niet, om ze te laten liggen!

Reageer dus snel!

Mail je CV naar joost@hollandtalentgroup.com.

Heb je nog vragen over deze topfunctie? Stel ze gerust! We hopen je snel te ontmoeten.

De Holland Talent Group is een arbeidsbemiddelaar met een stevige focus op Finance. Wij zijn al 25 jaar actief op de arbeidsmarkt en hebben een krachtig netwerk opgebouwd, zowel in het bedrijfsleven als bij kandidaten. Gezien onze achtergrond en ervaring zijn wij DE partner voor klant en kandidaat!Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Joost van der Kaa, Holland Talent Group, Morssingel 11, 2312 AZ Leiden. Telefoon 071-3030035. Voor alle overige vacatures van de Holland Talent Group ga je naar www.hollandtalentgroup.com.