Aankomend Group Controller – Aalsmeer

Organisatie

Onze opdrachtgever is snel groeiende bloemenexporteur uit Aalsmeer met vestigingen wereldwijd. Zij richten zich op retailers en groothandels in binnen- en buitenland (wereldwijd).

Voor deze opdrachtgever zijn wij, Holland Talent Group, op zoek naar een:Aankomend Group Controller

‘’een mooi positie binnen een dynamische organisatie’’

Functie

In deze uitdagende rol ben jij samen met jouw collega Controllers verantwoordelijk voor de maandelijkse rapportage- en consolidatieprocessen alsmede de jaarlijks terugkerende budgetteringsprocessen. Je vindt het leuk om met jouw collega’s van de afdeling Finance & Control te sparren over optimalisatie van de administratieve processen en je denkt graag mee over boekingsgangen en workflow. Uiteraard zie jij er ook op toe dat de AO/IB goed wordt toegepast. Jij bent werkzaam samen met nog vier Controllers in een team dat aangestuurd wordt door de Group Controller. Bij afwezigheid van de Group Controller ben jij zijn plaatsvervanger. De Group Controller zal binnen een paar jaar met pensioen gaan, waardoor jij deze plek na een gedegen inwerkperiode zal gaan innemen. Als Senior ben jij vertrouwt met consolidaties en consolidatiesoftware, waarbij jij de sparringpartner bent als het gaat om verbeteringen en aanpassingen in het gebruik van dit consolidatiepakket (Lucanet). Daarnaast ben jij in staat om operationele processen te vertalen naar financiële systemen. Je doet niet alleen de inrichting hiervan, maar ook de implementatie. Voor diverse interne en externe projecten ben jij het eerste aanspreekpunt.Naast de reguliere taken als Controller wordt jij door de CFO nauw betrokken bij projecten zoals overnames. Jij houdt je bezig met diverse financiële vraagstukken, variërend van een aansluiting tussen operationele en financiële cijfers en het opstellen van de jaarrekening tot ondersteuning bij acquisitietrajecten (o.a. due diligence en post-acquisitie integratie). Kortom, een zeer uitdagende functie waar geen werkdag hetzelfde is!

Functie-eisen

Met een sterke hands-on en operationele mentaliteit heb je als ideale kandidaat gewerkt in, bij voorkeur een internationale organisatie, waar je relevante werkervaring (bijvoorbeeld Consolidaties en/of acquisities) hebt opgedaan. Je hebt uitstekende analytische en conceptuele vaardigheden en bent in staat tot het verbeteren van de algehele bedrijfsvoering door het optimaliseren van de financiële functie. Je hebt gedegen kennis van financiële rapportages en je doorziet aan de ene kant de daarvoor vereiste inrichting van een financiële administratie en bent aan de andere kant vertrouwd met werken met BI-tools. Kennis van Exact, Navision, MS Excel en consolidatiesoftware (Lucanet) is een absolute pré. Daarnaast heb je een goed gevoel voor menselijke verhoudingen en ben je in staat door alle lagen van de organisatie heen op vlotte, concrete en overtuigende wijze te communiceren en contacten te leggen. Je houdt ervan om uitgedaagd te worden en uiteraard ben je kritisch, assertief en tactvol en heb je een uitstekend oog voor details zonder de grote lijnen uit het oog te verliezen. Je beheerst naast het Nederlands ook de Engelse taal in woord en geschrift.

Aanbod

Je komt te werken in een dynamisch bedrijf waar elke dag nieuwe uitdagingen voor het oprapen liggen. De organisatie is (mede door overnames) groeiend en de communicatielijnen zijn kort. De groep is zeer professioneel ingericht met daarbij uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Inlichtingen

De Holland Talent Group is een arbeidsbemiddelaar met een stevige focus op Finance. Wij zijn al 25 jaar actief op de arbeidsmarkt en hebben een krachtig netwerk opgebouwd, zowel in het bedrijfsleven als bij kandidaten. Gezien onze achtergrond en ervaring zijn wij DE partner voor klant en kandidaat!

Solliciteren naar de functie van Aankomend Group Controller kan eenvoudig door je CV te mailen naar radbout@hollandtalentgroup.com onder vermelding van referentie 4794. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Radbout Rodermond, Directeur, Holland Talent Group, Morssingel 11, 2312 AZ Leiden. Telefoon 071-3030035. Voor alle overige vacatures van de Holland Talent Group ga je naar www.hollandtalentgroup.com.