Financial Controller (32-40 uur) – Utrecht

Organisatie

Onze opdrachtgever is een productiebedrijf waar ca. 100 man werken. Het familiebedrijf heeft een vestiging in Amerika en heeft haar hoofdvestiging in Utrecht.

Voor de hoofdvestiging Utrecht zijn wij, Holland Talent Group, op zoek naar een:


Financial Controller (32-40 uur)

“Een mooie brede rol bij een uniek bedrijf”

Functie

Als financial controller ben je een belangrijk onderdeel van de afdeling Finance. Je bent de schakel tussen de productie afdeling en financiële administratie. Naast het beheersen en verbeteren van de verschillende administratieve processen heb je ook een sterke inbreng in het verzorgen van management stuur informatie, commerciële beslissingen en een aantal verbeter trajecten.

De financieel controller draagt zorg voor een goede financiële administratie van de verschillende Nederlandse entiteiten, inzicht in de resultaten van de organisatie en biedt ondersteuning aan de Finance manager. Het is een rol waarin je veel ruimte krijgt om zaken op te pakken, te structureren en te verbeteren. Naast je verantwoordelijkheden voor de Nederlandse entiteiten geef je ook de Amerikaanse dochteronderneming advies op het gebied van financiële zaken.

Taken & verantwoordelijkheden

• Verantwoordelijk voor een tijdige en juiste maand, kwartaal en jaar-afsluiting

• Controleert de grootboekrekeningen en project administratie; verzorgt de benodigde boekingen

• Belastingaangiftes (VPB, BTW)

• Voorbereiden van de rapportages, zowel maand, kwartaal als jaarcijfers

• Afwijkingen versus budget / plan onderzoeken en aanbevelingen voor verbeteringen doen

• Samenwerken met de externe accountant voor de jaarrekening en controle

• Opstellen begroting i.s.m. Finance manager en afdelingshoofden

• Ondersteunen van commerciële beslissingen (kostprijs calculaties, nacalculaties)

Functie-eisen

Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding in bedrijfseconomische richting. Je hebt ervaring opgedaan in een productieomgeving van een commercieel bedrijf. Je bent iemand die analytisch vaardig is, gestructureerd en proactief is en een zelfstandige en oplossingsgerichte houding hebt. Je staat stevig in je schoenen en je beschikt over een gezonde portie ondernemerschap, omgevingssensitiviteit en klantgerichtheid. Verder ben je een sociaal, proactief en communicatief vaardig persoon en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Het is een pre als je werkervaring hebt met het pakket SAP en je bent goed in het werken met Excel!

Aanbod

Je komt te werken in een enthousiast team en in een zeer inspirerende omgeving. Het team van Het bedrijf biedt een mooie job met uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Inlichtingen

Holland Talent Group is een arbeidsbemiddelaar met een stevige focus op finance. Finance raakt namelijk aan alle strategische bedrijfsprocessen en vormt zo de basis voor continuïteit in uw zakelijke successen. De eigenaren hebben zelf hun sporen verdiend als financial executives, wat ze volwaardige gesprekspartners maakt bij de intakegesprekken met zowel kandidaten als opdrachtgevers. En het team van de Holland Talent Group beschikt over een keur aan ervaring voor de bemiddeling van Financials. Hierdoor voelen zij goed aan waar het u écht om gaat bij de werving en selectie van een nieuwe kracht.


Solliciteren naar de functie van Financial Controller kan eenvoudig door je CV te mailen naar bart@hollandtalentgroup.com onder vermelding van referentie 5178. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Bart Maas, Directeur, Holland Talent Group, Morssingel 11, 2312 AZ Leiden. Telefoon 071-3030035. Voor alle overige vacatures van de Holland Talent Group ga je naar www.hollandtalentgroup.com.

Sollicitatie

Bart Maas 071-3030035