Controller (fulltime=38,75 uur) – Rotterdam

Organisatie

Wat is de wereld toch klein, continenten zijn bereikbaar alsof het een andere provincie betreft. Goederen worden met gemak verscheept, gevlogen, of over de wegen vervoerd, alsof het allemaal niks is. Dat is het zeker wel, maar als je als bedrijf al 200 jaar ervaring hebt, merken klanten het transport op als een kleinigheidje. Achter deze service schuilt een enorme logistieke organisatie, gedreven door een team experts, met ieder een gespecialiseerde expertise. Heb je je wel eens laten verwonderen door de haven in Rotterdam waar deze ogenschijnlijke kleinigheid, dus megagroot is? De Internationale transport is waanzinnig, daar worden ze hier niet warm of koud meer van. ‘Gewoon goed regelen’. Heerlijk hè, die Rotterdamse nuchterheid? Waar ze wel heel hard op zoek naar zijn is een cijfertovenaar, want daar heeft niet iedereen kaas van gegeten, gelukkig ben jij daar en kun je in het groot, tot de laatste kleine 0 achter de komma, de boel op orde houden als:


Controller (fulltime=38,75 uur)


Er worden containers, stukgoederen en projectladingen vervoerd. De focus ligt momenteel op groei in gespecialiseerde maatwerkoplossingen voor transport. De groei van het familiebedrijf zit in de lift. De herstructurering van het bedrijf heeft succes. Waar groot ook weer klein kan zijn, transporteren ze ook kleinere partijen. Kwaliteit is dus dienstverlening vanuit een breed perspectief. Echt knallen! Overigens vervoeren ze ook vuurwerk en regelen de vergunningen en bewaken de veiligheid, (over knallen gesproken).

Functie

Even alles helder klaren, het bedrijf is al 2 eeuwen oud en toch wordt gevraagd de financiële bedrijfsvoering te optimaliseren. Vernieuwen kan juíst nodig zijn, zelfs als je allang je naam gevestigd hebt. Daar mag jij in meedenken. Het team Finance bestaat uit drie gedreven medewerkers. Als controller ga je het team aansturen en word je sparringpartner voor directie en aandeelhouders.

Als eindverantwoordelijke van de hele bedrijfsadministratie hijs je met gemak de zwaardere financiële vraagstukken over zee en ben je inspirerend voor je team met hele gezellige mensen. Je wordt lid van het MT en samen met de General Manager bepalen jullie de koers.Een job op grote hoogte, zonder afstand


Want afstand kennen ze niet als het gaat om samenwerken, één team, één front. We gaan de container even volgooien met vaardigheden en taken die je mee moet nemen – en gaat uitvoeren:• Inrichten en aansturen van financiële administratieve processen en boekhouding;

• Aansturen en uitvoeren van maand-, kwartaal- en jaarafsluitingen;

• Opstellen en presenteren van budgetten en financiële managementrapportages;

• Opstellen consolidatie en voorbereiding jaarrekeningen;

• Ondersteunen implementatie van financiële- en management rapportages in Power BI;

• Cashflow-beheer en prognose;

• Financiële audits (zowel intern als extern);

• Ondersteunen effectief risicobeheer en monitoring interne controles;

• Uitvoeren van ad-hoc financiële analyses;

Functie-eisen

Strategisch ben je een kei en je weet dit door te voeren in de praktijk. Daarin ben je de stimulerende factor en aanjager. Dit doe je op integere wijze.

Je communiceert gemakkelijk en bent een toegankelijk en open persoon waar medewerkers zich prettig bij voelen en vragen aan kunnen stellen. Uiteraard ben je nauwkeurig tot op de laatste telling en ben je boekhoudkundig een ervaren professional.


We zijn er bijna, nog een paar grensverleggende kwaliteiten en je bent binnen:


• Een afgeronde opleiding bedrijfseconomie, minimaal op HBO-niveau;

• Systeemkennis met GAAP en Twinfield is top als je dit hebt, of je leert dit snel omdat je digitaal vaardig bent;

• Je denkt en spreekt Nederlands maar net zo makkelijk Engels;

• Neem ervaring mee in de logistiek, de scheepvaart bij voorkeur;

• Excel, je kent het wel.


Je bent een echte teamplayer die de schouders eronder zet en samen met alle collega’s een prettige sfeer creëert en niet bang is om veranderingen door te voeren.

Aanbod

‘Laat die RRRR maar rollen en blijf jezelf’


Misschien nog even checken of je als Ajacied ook welkom bent? Vragen we voor je na!

Waar je wel zeker van kan zijn is dit aanbod:


• Gezond en gezellig werken, mét vers fruit en regelmatig een borreltje en we vermoeden ook die bitterballen;

• Hybride werken behoort tot de mogelijkheden;

• Een auto of mobiliteitsbudget;

• Een goede pensioenregeling en dito salaris


Nog even de goederencheck:

 Toplocatie

 Heerlijke Rotterdamse mentaliteit en veel humor

 Groei en uitdaging

JA? Gauw oversteken dan!

Inlichtingen

De Holland Talent Group is een arbeidsbemiddelaar met ca. 20 jaar ervaring in de arbeidsbemiddeling. Op het vlak van Finance zijn wij DE partner voor het bedrijfsleven.


Solliciteren naar de functie van Controller kan eenvoudig door je CV te mailen naar bart@hollandtalentgroup.com onder vermelding van referentie 5078. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Bart Maas, Directeur, HTG Executive Search, Morssingel 11, 2312 AZ Leiden. Telefoon 071-3030035. Voor alle overige vacatures van de Holland Talent Group ga je naar www.hollandtalentgroup.com.